Licitaţie de aproape 12 milioane de lei lansată de Prefectura din Botoşani

Prefectura Botoşani a lansat, pe 5 septembrie, o licitaţie publică în valoare de aproape 12 milioane de lei. Este vorba de execuția lucrărilor în cadrul proiectului de eficientizare energetică moderată a clădirii Palatului Administrativ, municipiul Botoșani, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit caietului de sarcini întocmit de Instituţia prefctului, „după implementarea proiectului, conform specificațiilor auditului energetic, principalele rezultate obținute vor conduce la reducerea consumului anual specific de energie pentru încălzire de 58,40 % față de consumul anual specific de energie pentru încălzire înainte de renovare, de asemenea vor conduce la economisirea cantității de energie pe termen mediu și lung, utilizarea de surse regenerabile, reducerea energiei primare totale cu 30,25 % și reducerea emisiilor de CO2 cu 40,27%”.

Conform raportului de audit energetic clădirea este încadrată într-o clasă energetică inferioară, iar după implementarea proiectului nivelul de performanță energetică fiind asimilabil indicatorilor de clădire cu înaltă performanță energetică (clasa A).

Investiția are de asemenea un impact social prin sporirea confortului celor care isi desfasoara activitatea in cadrul Palatului Administrativ Botoșani, precum si prin imbunătătirea imaginii instituției în rândul cetățenilor, clădirea reabilitata avand un asemenea impact in comparatie cu starea ei initiala, in care se desfasoara momentan activitatea institutiei in discutie.

Valoarea totala estimata a lucrărilor este de 11.946.407.96 lei.

Finanțele Publice mai bagă în insolvență o firmă din Botoșani. Tribunalul s-a pronunțat deja

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *