Valentina, fata de 18 ani din Botoșani, care se joacă și le citește copiilor abandonați. „Am învățat de la copii: dacă în viaţă îţi este greu ar trebui să ţii în continuare capul sus şi poţi alege mereu să faci bine în locul unui lucru rău sau al ignoranţei”

Valentina Atodiresei este din Dorohoi, are 18 ani şi îi place mult să citească, să facă plimbări lungi în natură şi puzzle. Îi place însă la fel de mult să petreacă timp în compania copiilor, aşa că anul trecut a decis să încerce ceva nou, care să se potrivească cu pasiunile ei şi s-a înscris în programul de voluntariat Ajungem MARI. Nu avea idei preconcepute legate de activitatea asta. Se aştepta să aibă parte de câteva momente mai stresante şi poate să întâmpine ceva obstacole din partea copiilor.

„Mă gândeam că o să fie un pic stresant şi câteodată este, dar nu e nimic exagerat. Apoi mă temeam că poate îmi va fi mai greu să colaborez cu copiii, dar s-au dovedit a fi foarte ascultători şi înţelegători. Aşa că este deja aproape un an de zile de când facem împreună tot felul de joculeţe, participăm la ateliere, mergem la film sau la înot”, spune botoșăneanca.

A avut momente mai grele, la început, când nu realiza efectul ajutorului pe care îl acorda.

„Văzându-i pe copii cum se bucurau de fiecare dată când mă vedeau am înţeles că ei se bucură pentru faptul că eu sunt acolo”, spune tânăra.

Aşa că a continuat să meargă la ei, în fiecare săptămână.

„Am învăţat în tot acest timp, cu şi de la copii, că dacă în viaţă îţi este greu ar trebui să ţii în continuare capul sus şi că poţi alege mereu să faci bine în locul unui lucru rău sau al ignoranţei.”, spune tânăra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *