O primărie din Botoşani a rămas fără curent pentru că ar avea „datorii” la Enel, deşi facturile sunt achitate la zi. Nu are iluminat public

O primărie din judeţul Botoşani a rămas fără curent pe motiv că ar avea „datorii” la Enel, deşi facturile sunt achitate la zi. Se întâmplă în comuna Ungureni, acolo unde administraţia locală nu mai poate asigura iluminatul public de o săptămână.

Primarul Ilie Ivanache susţine că situaţia este strigătoare la ceruri. El spune că toate facturile către furnizorul de energie electrică au fost achitate la timp, însă, cu toate acestea, a fost întreruptă furnizarea serviciilor de electricitate.

Mai mult, el atrage atenţia că, chiar dacă ar fi avut datorii, administraţia locală ar fi trebuit să fie somată să le achite, însă, Enel nu a transmis niciun preaviz de debranşare.

 „Au venit şi au spus că nu s-a plătit. La ora actuală, toate plăţile sunt la zi. Eu stau bine. Nu am nicio restanţă nicăieri. Şi am şi bani în cont. De o săptămână e tăiat curentul şi nici nu dau drumul. Nu pot să îmi explic. E şi strada principală, unde trec foarte multe maşini şi poate să se întâmple ceva”, a spus primarul din Ungureni.

Ilie Ivanache susţine că Enel manifestă dificultăţi şi în emiterea facturilor electronice, în sistemul e-factura, aşa cum impun legile româneşti la ora actuală.

„Ne rugăm să trimită facturile electronice, dar nici asta nu vor să facă. Nici legea nu o respectă”, a adăugat primarul, care este decis să aleagă un alt operator de electricitate.

Percheziții domiciliare la locuințele doctorițelor de la Maternitatea Botoșani, implicate în cazul Alexandra Ivanov. Medicul de gardă, audiat șase ore de procurori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *