Se dau 1.000 de euro de persoană de la stat. Botoșănenii care pot să primească banii de la toamnă

Se dau 1.000 de euro de la stat pentru acești români. Dacă lucrezi în domeniul agriculturii, ar fi bine să știi că Guvernul vine în ajutorul tău. În total, a fost pusă la bătaie suma de 22.000.000 de euro. Acest fond poate fi accesat de către agricultori, în anumite condiții. Conform unui proiect de hotărâre făcut public, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) alocă fondul de 22 de milioane de euro pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate în extrasezon (toamnă-iarnă 2023-2024).

Ce înseamnă asta și ce sumă ar putea să primească fiecare persoană în parte. Având în vedere suma totală, legumicultorii vor beneficia de un ajutor de minimis în valoare de cel mult 1.000 de euro pe 1.000 de metri pătrați per beneficiar.

Pentru ce se dau banii? Pentru cultivarea de roșii, ardei gras sau lung, gogoşari, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac şi ceapă verde, în spaţii protejate.

Documentul publicat oficial mai arată și că această schemă de ajutor este acordată întreprinderilor/întreprinderilor unice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole, pentru susţinerea producţiei de legume cultivate în spaţii protejate.

De asemenea, există și nișe condiții clare pentru beneficiari. Cei care vor să primească banii de la stat trebuie să îndeplinească mai multe criterii. Este vorba despre următoarele:

  • să ceară ajutorul de minimis prevăzut de prezenta hotărâre;
  • să folosească o suprafaţă cumulată de spaţii protejate de cel puțin 1.000 mp, cultivată exclusiv cu una dintre culturile de tomate, ardei gras şi/ sau lung şi/ sau gogoşar, castraveţi, fasole păstăi, salată, spanac, ceapă verde;
  • să marcheze suprafaţa prevăzută, la loc vizibil, cu o placă-indicator, pe care să se găsească inscripţia „Program susţinere legume, perioada 2023-2024”;
  • să obţină producţiile minime corespunzătoare culturii de legume.

Sursa: news18.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *