FOTO & VIDEO Fântâna realizată în Africa de un om de afaceri din Botoșani, inaugurată săptămâna aceasta. Mesajul deosebit de pe placa fântânii!

Un om de afaceri din Botoșani a construit o fântână în Africa. Este vorba despre proprietarul cafenelei ”La Barista” din Botoșani, Ciprian Rotariu, care, cu banii strânși din vânzarea cafelei, în urma unei acțiuni intitulate ”Facem fântână în Uganda” a realizat o fântână în zonă.

Cei 2000 euro care au fost adunați au fost dați către un ONG din Brașov, care s-a ocupat mai departe de această investiție.

Ideea de a face fântâna mi-a venit în timp ce eram la coffee shop și prăjeam cafea. Avem mai multe sortimente de cafea verde care provine din țări din Africa. Ne place foarte mult cafeau de acolo și o savuram zilnic. Și mă gândeam cum putem noi să le mulțumim acelor oameni care ne trimit această bunătate de cafea? Ce le lipsește lor? Apa… nu au destulă apă. Am pus mâna pe telefon și l-am contactat pe Ștefan Mandachi de la Suceava, știind că și el a construit astfel de fântâni în Africa. El m-a îndrumat către ONG-ul care are astfel de activități în Africa, și așa a început această poveste frumoasă, acest vis. Ni s-a răspuns, Uganda!”, a declarat Ciprian Rotariu.

În urma unui eveniment realizat cu acest scop la coffe shop Barista ”Facem fântână în Uganda”, s-au adunat încasările dintr-o zi de duminică, banii fiind ulterior donați pentru realizarea acelei fântâni, care s-a construit într-un cartier defavorizat. Oamenii de acolo trebuiau să traverseze o șosea foarte periculoasă și aglomerată, pentru a lua apă, fiind înregistrate multe acccidente.

Clienții au venit la noi, au cumpărat cafea, iar noi toți banii i-am donat. Au reacționat neașteptat de frumos, au venit în număr foarte mare, au înțeles ce importantă este construcția unei fântâni pentru acei oameni. La Barista nu mai este demult doar o cafenea, suntem cu toții o comunitate de prieteni care reacționăm la nevoile altor semeni. Am mai organizat și alte evenimente caritabile și au reacționat la fel exemplar. Vreau să le mulțumesc pe această cale pentru că au avut încredere în noi, au reacționat, au știut că banii lor vor ajunge acolo unde trebuie și unde este nevoie”, a mai spus administratorul La Barista.

Fâtâna a fost inaugurată săptămâna aceasta în prezența reprezentantului ONG-ului din Brașov, unde a fost pusă o placă care amintește că acel izvor a fost amenjat cu ajutorul ”Prietenilor din jurul coffee shop-ului La Barista din orașul Botoșani, România”.

Cutremurător! Accident cu trei morți la Botoșani. Printre persoanele decedate și un bebeluș

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *