Întâmplarea care a întristat un medic ginecolog din Botoșani. „Am venit cu fata astăzi, deoarece ei i-a fost rusine sa va spună ca ….”

Un medic ginecolog din județul Botoșani a tras un semnal de alarmă și a arătat că și în 2023 există o rușine în rândul femeilor sa meargă la un control ginecologic. Ea a povestit o întâmplare de care a avut parte la cabinet chiar joi.

„Am venit cu fata astăzi, deoarece ei i-a fost rusine sa va spună ca ….” …așa a început una dintre consultațiile de astăzi, la care a participat și mama unei paciente..M-a întristat întâmplarea, deoarece pun mare preț pe comunicarea deschisă între mine și pacientele care îmi calcă pragul.

Dragelor, mai ales in ginecologie, rușinea trebuie sa dispară din mintea și vocabularul vostru. Vorbiți deschis despre ceea ce va frământa, pentru ca este singurul mod in care va puteți rezolva in întregime problema. Scopul meu este sa va ajut, in măsura in care pot, și știu, sa luați cele mai bune decizii pentru sănătatea voastră. Nu sunt acolo sa va judec sau sa va condamn deciziile. Este extrem de important sa găsiți un medic cu care sa rezonați, și in fata căruia sa va puteți exprima liber”, a povestit medicul ginecologic Alexandra Ciobanu.

Doctorița le recomandă doamnelor și domnișoarelor să renunțe la jenă sau teamă și să apeleze cu încredere la un medic.

Poate nu este cel mai confortabil loc, însă, vizita la ginecolog, nu mai trebuie sa fie asociata cu rușinea, si sub nici o forma, cu teama”, spune Alexandra Ciobanu.

O tânără din Botoșani, singurul medic care s-a încumetat să preia Cardiologia unui mare spital. „Am resursele necesare să pot să tratez pacientul corespunzător”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *