Pompierii botoșăneni, cei mai buni din țară la „Pista cu obstacole pe 100 de metri”

Pompierii botoșăneni sunt cei mai buni din țară la „Pista cu obstacole pe 100 de metri”. Ei s-au remarcat prin viteză, echilibru și dexteritate, la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă.

Aceasta a presupus escaladarea unui gard de doi metri, ridicarea a două role de furtun tip „C”, traversarea bârnei de echilibru în viteză, întinderea și racordarea furtunurilor între ele, racordarea la distribuitor și la țeava pe care o poartă la brâu, înainte de a trece linia de sosire.
Concurenții au avut dreptul la două încercări, fiind luat în considerare timpul cel mai bun, iar lotul reprezentativ al ISU Botoșani a obținut cel mai bun punctaj.

Vă reamintim că, în perioada 29 – 31 august, pompierii din Botoșani, Gorj, Sibiu, Bihor, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Argeș, București-Ilfov, Mureș și Bistrița-Năsăud au participat la etapa națională a Concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență, ediția 2023, organizată la Târgu- Jiu.
Timp de trei zile, aceștia s-au confruntat în patru probe, respectiv: „Scara de fereastră”, „Pista cu obstacole pe 100 m”, „Ștafeta 4 x 100 m” și „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).
Concursul s-a încheiat astăzi, cu festivitatea de premiere care a avut loc pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.
Lotul reprezentativ al ISU Botoșani este format din:
1. Locotenent Adrian Gabriel Loluță – conducător de lot
2. Plutonier adjutant Gabriel Giurgiu – antrenor
3. Plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi – concurent
4. Plutonier adjutant Gabriel Ciubotaru – concurent
5. Plutonier major Marius Neculai – concurent
6. Sergent major Ovidiu Pavel – concurent
7. Sergent major Andrei Baltag – concurent
8. Soldat Gabriel Neculai – concurent
9. Soldat Ionuț Patache – concurent
10. Soldat Bogdan Dascălu – concurent
11. Soldat Gabriel Condur – concurent
12. Soldat Andrei Roman – concurent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *