VIDEO Prefectul Sorin Cornilă, apel către parlamentari să schimbe legislația după cazul Alexandrei. „Sper că vor fi aspru sancționate aceste abateri de acolo”

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a făcut un apel, miercuri, către parlamentari să inițieze, cu sprijinul unor specialiști din domeniul sănătății, modificarea cadrului legislativ actual care să conducă îndreptarea neregulilor semnalate în sistemul de îngrijiri și ocrotiri astfel încât pacienții să fie protejați așa cum se cuvinte.

Totodată, el și-a arătat susținerea față de noul director al Spitalului Județean, Monica Adăscăliței, despre care a spus că va face față cu profesionalism atribuțiilor.

„Eu cred și am convingerea că avem și medici buni și medici cu empatie și care au rezultate, dar din păcate în situația asta, după câte văd eu, a fost o lipsă de empatie a medicilor care se ocupau de cazul de acolo. Rezultatul verificărilor cu privire la aspectele procedurale și medicale am toată încrederea că autoritățile competente  vor lămuri în cel mai scurt timp această situație, în condiții de transparență publică. Sper că vor fi aspru sancționate aceste abateri de acolo”, a declarat prefectul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *