Pompierii din Botoșani participă la faza națională a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situații de urgență

Pompierii botoșăneni își vor testa abilitățile sportive, rezistența psihică și lucrul în echipă în cadrul etapei naționale a concursurilor serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, alături de cei mai buni salvatori din țară.

Competiția se va desfășura în perioada 29 – 31 august a.c, la Târgu Jiu, transmite printr-un comunicat Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani.

Timp de trei zile, pompieri din Botoșani, Gorj, Sibiu, Bihor, Bacău, Neamț, Suceava, Cluj, Argeș, București-Ilfov, Mureș și Bistrița Năsăud se vor confrunta în patru probe, respectiv:- „Scara de fereastră”;- „Pista cu obstacole pe 100 m”;- „Ștafeta 4 x 100 m”;- „Realizarea dispozitivului de intervenţie la motopompă”.

Primele două probe, „Ștafeta 4×100 de metri” și „Pista cu obstacole pe 100 de metri”, se vor desfășura astăzi, pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu, imediat după festivitatea de deschidere.

Miercuri, pompierii vor susține probele “Scara de fereastră” și “Realizarea dispozitivului de intervenție la motopompă”.

Concursul se vor încheia joi, 31 august, cu festivitatea de premiere care va avea loc pe Stadionul Municipal Târgu-Jiu.

Lotul reprezentativ al ISU Botoșani este format din:

1. Locotenent Adrian Gabriel Loluță – conducător de lot

2. Plutonier adjutant Gabriel Giurgiu – antrenor

3. Plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi – concurent

4. Plutonier adjutant Gabriel Ciubotaru – concurent

5. Plutonier major Marius Neculai – concurent

6. Sergent major Ovidiu Pavel – concurent

7. Sergent major Andrei Baltag – concurent

8. Soldat Gabriel Neculai – concurent

9. Soldat Ionuț Patache – concurent

10. Soldat Bogdan Dascălu – concurent

11. Soldat Gabriel Condur – concurent

12. Soldat Andrei Roman – concurent

Obiectivul fundamental al competiției este dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor şi a deprinderilor specifice, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Probele sunt identice cu cele ale concursurilor sportive internaţionale ale pompierilor, organizate de Comitetul Internaţional de Prevenire şi Stingere a Incendiilor (C.T.I.F.).

Gabriel, copilașul de trei ani, aruncat de mamă de la geam, a ajuns la un alt spital. Noi detalii despre starea sa de sănătate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *