FOTO “Împreună, putem deveni salvatori”, campanie de donare sânge derulată de ISU Botoșani

Acțiunile de donare de sânge au fost reluate, astăzi, când pompierii au organizat campania “Împreună, putem deveni salvatori”.

Tragedia din localitatea Crevedia, județul Dâmbovița, i-a determinat să lanseze un apel către persoanele care nu au probleme de sănătate și îndeplinesc toate condițiile necesare pentru a merge să doneze sânge în zilele următoare, atât pentru pompierii răniți, cât și pentru oamenii care se află pe patul de spital în așteptarea unor transfuzii.

Șapte pompieri au donat sânge în această dimineață, alături de alți botoșăneni care au dorit să se alăture acestei campanii, iar acțiunea va continua și în următoarele zile.

”Ținând cont de faptul că în fiecare zi sunt persoane care au nevoie de sânge pentru intervenții chirurgicale, pompierii au dorit ca prin gestul lor umanitar să determine și alți botoșăneni să ia atitudine şi să conştientizeze faptul că o picătură de sânge poate salva viaţa unui om”, a declarat Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Anul acesta, salvatorii botoșăneni au participat la mai multe acțiuni de donare de sânge, însă sunt și salvatori care fac acest gest în mod regulat și trebuie să respecte intervalul minim între donări. Persoanele interesate se pot prezenta Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani, de luni până vineri, între orele 07:30-12:00.

Ancheta de la Maternitatea Botoşani/ Cadrele medicale nu au evaluat corect durerile Alexandrei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *