Firma Flagas SRL, implicată în explozia de la Crevedia, avea două staţii GPL la Botoşani

Firma Flagas SRL din Caracal, care a fost implicată în explozia din noaptea de sâmbătă spre duminică de la Crevedia, avea două staţii GPL Botoşani, ambele în municipiul reşedinţă de judeţ.

Firma, care aparţine lui Ionuţ Daniel Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, are în funcţiune staţia GPL din zona Cinema Luceafărul., care a fost preluată de la Ade Gas

De asemenea, a deţinut staţia GPL de pe strada Pacea, însă acest punct de lucru a fost închis de curând.

Zeci de stații GPL funcționează în Botoșani. Premierul a dispus verificarea acestora

Mai multe explozii au avut loc sâmbătă seară și în noaptea de sâmbătă spre duminică la o stație de carburanți aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, eveniment soldat cu 58 de victime, după cum urmează:

  • 8 victime după prima explozie, dintre care 1 persoană decedată (infarct, fără arsuri) și 7 persoane rănite ( 3 cu arsuri transportate la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 cu arsuri transportate la Spitalul Bagdasar-Arseni);
  • 50 de victime, după a doua explozie, dintre care 3 persoane rănite transportate la UPU Târgoviște, 47 persoane la unități sanitare din municipiul București, cu arsuri și traumatisme.

Din totalul victimelor, 43 de persoane sunt cadre ale MAI (39 pompieri, 2 polițiști si 2 jandarmi).

La momentul raportării (ora 2:00), 54 persoane sunt internate în diverse secții ale unităților sanitare, 10 dintre acestea fiind intubate.

Odată cu activarea Planului Roșu de Intervenție, care presupune suplimentarea echipajelor operative, inclusiv a celor medicale, la fața locului au fost angrenate următoarele forțe de intervenție :

  • ISU Dâmbovița: 6 autospeciale de stingere, 1 autospecială pentru transport victime multiple, 11 ambulanțe SMURD , 2 puncte medicale avansate.
  • ISU București- Ilfov – 14 autospeciale de stingere, 1 autospecială cu roboți, 1 autospecială de stingere cu pulbere și azot, 1 autoscară, 2 puncte medicale avansate, 7 ambulanțe SMURD, 4 ambulanțe SMURD cu medic, 1 echipaj CBRN, 1 punct de comandă mobil, 1 descarcerare.
  • ISU Prahova – 3 autospeciale de stingere.
  • 1 elicopter SMURD
  • 9 echipaje SAJ Dâmbovița
  • IGPR – 29 de polițiști;
  • IGJR – 30 de Jandarmi.

Totodată, pentru protecția cetățenilor, a fost stabilit un perimetru de siguranță pe o distanță de aproximativ 800 metri față de locul intervenției și au fost evacuați preventiv aproximativ 3.000 locuitori. De asemenea, în proximitatea zonei de manifestare a fost transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-alert.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a ministrului afacerilor interne, Cătălin Predoiu, a fost constituită o celulă de criză, care a reunit și reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Pe lângă aspectele operaționale destinate gestionării optime a acestei situației complexe, au fost operaționalizate și două linii TELVERDE, unde aparținătorii victimelor exploziei din județul Dâmbovița au putut afla informații despre starea celor afectați de acest nefericit eveniment.

Urmare acestui eveniment, a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, cu scopul realizării, în regim de urgență a transferului pacienților puternic afectați, pentru acordarea îngrijirilor medicale care se impun marilor arși.

Astfel, primii pacienți vor fi transferați cu o aeronavă aflată în dotarea MAPN, la o unitate sanitară din Bruxelles, urmând ca pe parcursul zilei să se realizeze și altele, în vederea efectuării intervențiilor medicale de specialitate.

FOTO! Protest pentru Alexandra cu peste 100 de persoane, la București. Artistul Tudor Chirilă, printre protestatari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *