Când scăpăm de caniculă. Masa de aer cald din prezent se intensifică

canicula botosaniNe așteaptă o toamnă călduroasă, cu temperaturi peste cele normale. Meteorologii au emis prognoza pentru următoarele săptămâni, iar septembrie începe cu un nou val de caniculă.

Pe de altă parte, în unele zone este posibil să plouă și nu sunt excluse episoade de vijelii și grindină. Săptămâna viitoare, adică finalul verii și începutul de toamnă, vom avea iarăși caniculă.

Masa de aer cald din prezent se intensifică, iar temperaturile vor ajunge și la 35 de grade, chiar 37-38 de grade în vestul și sudul țării, inclusiv în Capitală. În toată țara vor fi temperaturi medii, chiar și cu patru grade peste normalul perioadei. Pe de altă parte, va ploua mai mult în nordul și nord-vestul țării. Pot fi și episoade cu vijelii, descărcări electrice și chiar grindină.

Și peste două săptămâni, temperaturile se mențin ridicate. La fel, peste normalul perioadei, în toată țara și va ploua mai mult în sud-vestul țării, iar căldura persistă și în următoarea săptămână, între 11 și 18 septembrie. În estul țării vor fi, în medie, două grade peste temperatura obișnuită pentru jumătatea lunii septembrie.

Abia spre finalul lunii, vremea se mai racește și temperaturile se vor apropia de normalul perioadei. Cu alte cuvinte, vom avea maxime între 18 și 23-24 de grade. Este posibil să plouă mai mult, în special în zonele montane, spun meteorologii. Așadar, toamna se mai lasă așteptată și, pe alocuri, va fi chiar capricioasă.

Alina Șerban, meteorolog ANM: „Chiar dacă vor fi variații de la o zi la cealaltă, pot fi și variații semnificative, raportat la medie, per total interval, temperaturile sunt mai ridicate decât în mod normal. Vor fi alternate perioadele, în care apar și fenomene de instabilitate atmosferă și perioadă cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal”.

Luna septembrie va fi cu vreme potrivită și pentru concedii. La malul mării va fi cald, iar temperaturile vor fi de vară în special în următoarele două săptămâni. Vreme bună va fi și la munte, chiar dacă este posibil să și plouă în unele zile, potrivit ProTV

În numele tuturor “Alexandrelor”: protestul pornit în Botoşani va ajunge duminică la Bucureşti

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *