Ministrul Sănătății, despre cazul de la Maternitatea Botoșani: Cred că este o problemă de mentalitate, trebuie gândită, organizată, reorganizată activitatea în acel spital

Alexandru Rafila a fost întrebat marţi, la Antena 3, cum este posibil ca managerul Spitalului Judeţean Botoşani, unde o femeie însărcinată în 13 săptămâni a murit, să fie lăcătuş mecanic.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, susţine că managerul Spitalului Judeţean Botoşani nu putea fi angajat în această funcţie dacă era lăcătuş mecanic, aşa cum susţine PNL, şi a menţionat că trebuie reorganizată activitatea în acel spital în urma decesului unei tinere însărcinate în 13 săptămâni, care timp de şapte ore nu a primit îngrijiri.

Nu cred că e cazul să facem aprecieri la calificarea managerului, nu cred că este lăcătuş mecanic, pentru că dacă era lăcătuş mecanic, nu putea să…cred că a fost la un moment dat, probabil că şi-a completat studiile. Nu putea să fie angajat manager la spital dacă era lăcătuş mecanic”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Alexandru Rafia: „Am văzut ce s-a întâmplat, lipsa de reacţie şi de interes, am văzut acolo, din păcate”

El a precizat că opţiunea corectă a cadrelor medicale în cazul femeii însărcinate ca re a decedat era cea a unei intervenţii, nu să aştepte până dimineaţa.

„În mod evident această femeie avea sarcina oprită din evoluţie, acest lucru fusese constatat şi fără să fiu de specialitate opţiunea corectă era cea a unei intervenţii, nu să vedem ce se întâmplă până a doua zi dimineaţă. Am văzut ce s-a întâmplat, lipsa de reacţie şi de interes, am văzut acolo, din păcate, este o mentalitate şi afirmată că atunci când eşti de gardă trebuie să dormi şi nu trebuie neapărat să tratezi pacienţii. Cred că este o problemă de mentalitate, trebuie gândită, organizată, reorganizată activitatea în acel spital dincolo de sancţiunile pe care ar putea să le dea Colegiul Medicilor sau alte instituţii care fac anchete de natură penală şi care trebuie să se soldeze cu un rezultat care să dea totuşi speranţe oamenilor că lucrurile se pot îndrepta”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrivit bzi.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *