Prima reacție publică a președintelui CJ Botoșani, Doina Federovici, în cazul Alexandrei: Cei vinovați vor trebui să plătească

Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, a avut, marți, prima declarație publică legată de moartea Alexandrei, tânăra de 25 de ani care a decedat în Maternitate după ce a fost neglijată de cadrele medicale. Federovici susține că „cei vinovați vor trebui să plătească”.

„Este inadmisibil ca astfel de cazuri, atât de grave, să se petreacă în unitățile sanitare! Este inadmisibilă atitudinea cadrelor medicale care s-au ocupat de Alexandra! S-au demarat mai multe anchete în acest caz, iar cei vinovați vor trebui să plătească. Nu vom precupeți niciun efort pentru aflarea adevărului și solicit cu fermitate găsirea și pedepsirea cât mai urgentă a vinovaților. Este timpul ca și Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România să-i pedepsească exemplar pe cei care au greșit și să facă front comun cu administrația pentru a îmbunătăți calitatea actului medical”, a spus Federovici.

Oficialul CJ cere medicilor și asistenților să arate mai multă empatie față de pacienți și să acționeze doar în interesul acestora.

„ Din păcate, se pare că nu au făcut-o și în cazul Alexandrei! Tot corpul medical trebuie să înțeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care cer ajutorul cadrelor sanitare nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenți, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. Nu vom abdica de la obiectivul nostru de a îmbunătăți serviciile medicale, chiar dacă va trebui să ne luptăm cu opoziția sistemului medical. Vom pune în aplicare toate măsurile ce vor rezulta din auditul extern comandat de conducerea Spitalului, indiferent cât de dure vor fi acestea”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici și-a exprimat speranța „ca situații ca devastatorul caz al Alexandrei să nu se mai repete, iar cadrele medicale să-și înțeleagă pe deplin responsabilitățile nobilei misiuni la care s-au angajat, să nu uite niciodată jurământul pe care l-au depus, să arate mai multă empatie față de pacienți și să facă toate eforturile pentru a-i salva pe cei care au nevoie de ajutorul lor”.

Alexandra, mămica gravidă care a murit la maternitatea din Botoșani, lăsată să aștepte timp de 7 ore. DSP arată primele concluzii ale anchetei

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *