Fostul ministru al Familiei, despre mămica moartă în Maternitatea Botoșani: Procurorii trebuie să lămurească o țară întreagă de ce strigătele disperate ale tinerei au fost ignorate de medicii care o aveau în grijă

Fostul ministru al Familiei, Gabriela Firea, a comendat despre cazurile din Botoșani, care au cutremurat întreaga țară. Ea a vorbit despre Alexandra,  tânăra de 25 de ani, care a murit cu zile în Maternitatea Botoșani, spunând că aici nu mai este vorba despre legislație permisivă sau de lipsa legilor, ci despre lipsa umanității.

M-a cutremurat până la lacrimi cazul tinerei mame din Botoșani care, pur și simplu, a murit cu zile într-un spital. Aici lucrurile sunt clare și e atât de tragic tot ce am citit încât unele cuvinte sunt de prisos. Numai gândul că trei copii mici au rămas fără mamă este cumplit.

Mi se pare ireal că în zilele noastre o femeie însărcinată poate fi lăsată să se stingă puțin câte puțin, în chinuri și dureri pe care nimeni nu a vrut să le audă. Pe de o parte statul investește pentru sprijinirea cuplurilor infertile, amintesc programul pe care l-am inițiat ca primar general și continuat ca ministru al Familiei, pentru decontarea procedurilor de fertilizare in vitro, iar pe de altă parte femeile însărcinate nu se bucură, în unele locuri, de o atenție sporită, chiar au acces limitat la servicii medicale.

Aici nu mai este vorba despre legislație permisivă sau de lipsa legilor, ci despre lipsa umanității. Nu poți să fii cadru medical și să ignori suferința! Nu acuz pe nimeni, este treaba anchetatorilor să o facă, doar observ că au fost martori la un sfârșit tragic. Procurorii trebuie să lămurească o țară întreagă de ce strigătele disperate ale tinerei au fost ignorate de medicii care o aveau în grijă.

Aceste cazuri sunt cu siguranță un semnal de alarmă și dacă sunt lucruri de îmbunătățit, ca să nu mai avem astfel de drame și familii îndurerate, e nevoie de toate forțele. Așa cum m-am implicat ani de-a rândul, mă voi alătura din orice calitate oricărui demers prin care pot fi evitate astfel de tragedii.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Fostul ministru al Familie a adus în discuție și cazul tinerei mame din Botoșani, care și-a aruncat copiii de pe geam, iar unul dintre ei a murit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *