Trei copilași nu vor mai avea cui spune mamă. Când va fi condusă pe ultimul drum Alexandra, mămica gravidă, care a murit pe patul de spital

Trei copilași nu vor mai avea cui spune mamă după moartea Alexandrei, mămica de 25 de ani, care s-a stins pe patul de spital. Aceasta va fi condusă pe ultimul drum luni, 21 august, la ora 10:30, la Biserica “Sfântul Cuvios Ioan Iacob Hozevitul” din Botoșani.

Alexandra Ivanov se afla la a cincea sarcină, cu trei nașteri naturale și un avort spontan în antecendente, cu amenoree de 13 săptămâni și sarcină (ecografie corespunzător pentru 12 săptămâni) oprită în evoluție, potrivit cadrelor medicale de la Maternitatea Botoșani.

S-au efectuat investigații de laborator și paraclinice, conform protocolului în vigoare. Nu s-a impus evacuarea sarcinii în cursul nopții, deoarece sângerarea genitală externă a fost foarte redusă, colul uterin închis, fără semn de avort în evoluție”, a declarat Ioan Asaftei, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean  Botoșani.

Pe 18 august, la ora 7.30, tânăra a prezentat o degradare bruscă a stării de sănătate cu dispnee severă, sângerare abundență la nivelul căilor aeriene superioare, motiv pentru care a fost transferată pe Secția ATI, unde s-a instituit manevre complexe de reanimare.

În ciuda eforturilor depuse de medici, la ora 8.20, s-a adeclarat decesul pacientei  prin stop cardiorespirator.

Examenul necroptic va stabili cauza decesului”, a precizat Ioan Asaftei.

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor care au deschis o anchetă.

Se efectuează cercetări pentru infracțiunea de ucidere de culpă”, a declarat Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean. Trei copii, o fetiță de șase ani și doi băieței de patru, respectiv un an, au rămas orfani de mamă.

Strângere de fonduri pentru familia Alexandrei, mămica moartă la 25 de ani, pe patul de spital. „Trei pui de om, zadarnic o vor căuta din priviri”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *