Un bărbat din Botoșani și-a omorât în bătaie iubita. Procurorii au emis un nou mandat pe numele lui

violenta in familie, stiri, botosaniBărbatul din Botoșani care pe 20 iunie și-a omorât în bătaie iubita a primit, joi, un nou mandat de arestare. Judecătorii de la Tribunalul Botoșani au emis un nou mandat de arestare pe numele lui Dan Zaharia, acuzat de săvârşirea infracţiunilor de violență în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe.

Cazul s-a petrecut, pe 20 iunie, în comuna Văculești, acolo unde Dan Zaharia locuia alături de concubina sa.

Pe fondul unui conflict, botoșăneanul în vârstă de 54 de ani a bătut-o crunt pe femeia de 43 de ani, iar după un timp aceasta a decedat. Individul a fost reținut de polițiști, iar de atunci se află în spatele gratiilor.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea de prelungire arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani în dosarul nr. 579/P/2023. În temeiul art. 236 raportat la art. 234, art. 223 alin. 2 şi art. 202 alin. 1 şi 3 Cod procedură penală, prelungeşte măsura arestării preventive a inculpatului Zaharia Dan, cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de violen?ă în familie sub forma lovirilor sau vătămărilor cauzatoare de moarte, prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 195 Cod penal și violență în familie sub forma lovirii sau altor violențe, prev. de art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 29 august 2023 şi până la data de 27 septembrie 2023, inclusiv. Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.

În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Onorariul pentru avocatul desemnat din oficiu (Huţanu Marian – delegatie nr. 2204/2023) în sumă de 340 lei se va achita Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 2 Cod procedură penală, astăzi 17 august 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *