Topul județelor cu asistați sociali din Regiunea de Nord Est. Câți sărmani sunt la Botoșani

Polul sărăciei rămâne în Regiunea de Nord Est a țării, de care niciunul dintre județele din componența acesteia nu se desprinde. Investițiile realizate în această zonă nu au reușit, până în prezent, să creeze contextul dezvoltării economice durabile care să elimine disparitățile dintre această regiune și restul țării și, implicit, nevoia de asistență socială. Aceasta este realitatea reliefată de datele cele mai recente publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

Chiar și în contextul plății unor sume considerabile, banii oferiți de stat pentru a veni în ajutorul sărmanilor și a familiilor acestora nu sunt suficienți pentru a depăși limita subzistenței. La finele lunii iunie, județul Neamț număra 4.637 de nevoiași care au primit de la stat alocații pentru susținerea familiilor, un venit minim lunar acordat în funcție de numărul membrilor acestora. Suma totală pe care statul a plătit-o acestora, în a șasea lună a anului, a fost de 949.000 de lei, suma medie fiind de 204 lei, scrie atacul.ro.

Conform Ministerului Finanțelor Publice, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială Neamț (AJPIS) a cheltuit, în perioada ianuarie – iulie, 267,17 milioane de lei ce au reprezentat asistența socială acordată de stat familiilor și copiilor. Suma este în creștere cu 21 de milioane de lei față de perioada similară a anului precedent.

Datele ANPI arată că județul Neamț ocupă locul 7 la nivel național după numărul beneficiarilor din familiile sărmane susținute de stat.

Însă, la nivelul Regiunii Nord-Est, județul Neamț este pe ultimul loc după numărul beneficiarilor ce fac parte din familii sărace. Cei mai mulți cetățeni întreținuți de stat din țară sunt concentrați, de altfel, în Regiunea Nord-Est, județul Bacău fiind în top, cu 7.589 de nevoiași, Suceava – cu 7.103 cazuri, Iași – 6.601 beneficiari, Vaslui – 6.139 de cazuri și Botoșani – cu 5.525 beneficiari, potrivit datelor ANPIS aferente lunii iunie.

La nivel național, cele mai puține familii sărmane ajutate de stat să supraviețuiască erau în Capitală (201 beneficiari).

One thought on “Topul județelor cu asistați sociali din Regiunea de Nord Est. Câți sărmani sunt la Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *