FOTO Sute de credincioși au fost prezenți, astăzi, la hramul Mănăstirii Zosin. Preasfințitul Ieronim, Episcop al Daciei Felix, a fost în mijlocul oamenilor

Sute de credincioși au participat marți, 15 august, de sărbătoarea  Adormirea Maicii Domnului, la hramul Mănăstirii Zosin. Anul acesta oaspete de seamă a fost Preasfințitul Ieronim, Episcop al Daciei Felix, ca delegat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Marți dimineață, de la 07:00 a fost oficiată Slujba Aghiasmei, Ceasurile și Acatistul Praznicului, iar de la ora 09:00 Dumnezeiasca Liturghie Arhierească.

Evenimentul se va prelungi și în ziua de 16 august, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfinților Martiri Brâncoveni și, pentru că în Mănăstirea Zosin există un altar de vară – aghiasmatar – închinat acestor sfinţi, în care este adăpostită o părticică din moaștele Sf. Voievod Constantin Brâncoveanu.

Este un moment unic din an în care credincioșii se pot închina la sfintele moaște, începând din după amiaza zilei de 15 august şi până în seara zilei de 16 august, deoarece ele sunt scoase în procesiune spre închinarea credincioșilor care participă la sfintele slujbe ce se vor săvârşi în cinstea Sfinţilor Brâncoveni, potrivit starețului Arhimandrit Teodosie Pleșca.

Foto: Marius Lupu

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *