Începe sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat. Toate lucrările vor fi evaluate digital

A doua sesiune a examenului de Bacalaureat începe miercuri, 16 august. Aproape 34.000 de candidați s-au înscris pentru sesiunea de toamnă, conform Ministerului Educației. Noutatea este că toate lucrările vor fi evaluate digital. De altfel, ministrul Ligia Deca spune că-și dorește digitalizarea evaluării pentru toate examenele naționale.

Lucrările din sesiunea de toamnă a Bacalaureatului sunt scanate în sala de examen, la finalul probei scrise, în prezența candidatului. Ulterior, ele sunt încărcate pe platforma de evaluare de către profesorii asistenți, precizează Ministerul Educației.

Secretizarea lucrării se face automat în momentul încărcării, nemaifiind necesar a fi făcută de către candidați, respectiv profesorii asistenți.

Lucrările sunt repartizate apoi automat și aleatoriu prin intermediul platformei către doi evaluatori aflați în alt județ decât județul din care provin candidații. Pentru evaluarea digitalizată se folosesc scanere instalate în fiecare centru de examen.

Procesul de evaluare digitalizată nu implică schimbări în ceea ce privește criteriile de evaluare sau baremele și tipurile de subiecte pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat, precizează ministerul.

Se închide circulația joi, pe drum național din Botoșani. Vor fi devieri de trafic!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *