O firmă din Botoşani contractează lucrări la o mină din Suceava care a poluat râul Bistriţa

O firmă din Botoşani contractează lucrări la o mină din judeţul Suceava care, în luna mai a acestui an, a poluat râul Bistriţa. Este vorba de societatea comercială Cornell’s Floor SRL Botoşani, care a câştigat licitaţia pentru realizarea de „lucrări de decolmatare și curățare a canalului de evacuare a apelor de zăcământ, pentru eliminarea urmărilor debușării din data de 13 mai 2023, la galeria Isipoaia mina Leșu Ursului”.

Soicietatea din Botoşani a fost declarată câştigătoare la o licitaţie organizată de compania Conversmin SA, valoarea toitală a lucrărilor pe care urmează să le execute fiind de 262.782 lei.

Poluarea din luna mai de pe râul Bizstriţa s-a observat iniţial pe o lungime de trei kilometri, apa râului având o consistență mâloasă și o culoare cărămizie.

Unda de poluare s-a propagat apoi pe cel puțin 30 de kilometri, pe raza județelor Suceava și Neamț. Apa care se scurgea din fosta mină a continuat să fie de culoare roșiatică.

Exploatarea minieră de la Isipoaia are legătură cu mina de uraniu de la Leșu Ursului, prin galeriile întinse pe kilometri în interiorul muntelui.

Foto: cotidianul.ro

 

Concurs pentru funcţii de ofiţer la IPJ Botoşani. Cine şi în ce condiţii poate depune candidatura!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *