FOTO Gest demn de apreciat! Un primar dintr-o comună din Botoșani i-a dus în excursie pe cei mai buni elevi la învățătură, pe banii săi

Un primar din județul Botoșani a făcut un gest demn de apreciat pentru elevii cu cele mai bune rezultate la învățătură din comuna pe care o conduce. Acesta a organizat o excursie pentru copii cu scopul de a-i răsplăti pentru performanțele lor  școlare, dar și pentru a-i încuraja să nu se lase de învățătură. În același timp, petrecerea timpului cu copiii a reprezentat pentru șeful administrației locale și o modalitate de a afla ce și-ar dori aceștia pentru localitatea în care trăiesc.

Primarul comunei Gorbănești, Ionuț Melinte, a venit cu inițiativa ca din bugetul Primăriei să ofere premii pentru elevii din comună cu rezultate școlare remarcabile. S-a lovit însă de lipsa de susținere a celor din Consiliul Local,  pentru că mulți au spus „să facă altceva cu banii decât să plimbe copiii și profesorii”, motiv pentru care a decis să facă totul din buzunarul său.

Au fost premiați de mine, personal. Nu de primărie. S-a pus în discutie pentru un proiect de hotărâre și au ieșit multe contraziceri, deși nu văd de ce. Am hotărât să fac această excursie din buzunarul meu pentru că le-am promis copiilor”, ne-a spus primarul.

Este vorba despre copiii cu cele mai mari trei medii din fiecare clasă și primele trei medii de la Evaluarea Națională. 23 de copii au fost cu el în excursie. Au vizitat Grădina Zoologică Rădăuți, Salina Cacica, Atelierul de Ceramică-Marginea, Mănăstirea Voroneț, Parcul Ariniș- G.Humorului, Cetatea de Scaun a Sucevei și apoi au făcut un ultim popas la Barza de la Dumbrăveni.

„La începutul anului școlar 2022-2023, am promis că voi recompensa copiii premianți, dar și pe cei cu cele mai mari medii de la Evaluarea Națională. În ce constă această recompensă? I-am lăsat pe ei să aleagă … A ieșit o zi minunată, ne-am plimbat, am vizitat, am experimentat. Excursiile sunt cele mai frumoase amintiri!”, a mărturisit primarul, care s-a aflat în mijlocul copiilor pe tot parcursul excursiei.

Bucuroși, tinerii au făcut nenumărate fotografii în locurile pe care le-au văzut, cei mai mulți dintre ei pentru prima dată. Au socializat între ei și s-au bucurat de această excursie pentru că o meritau din plin după munca și determinarea din timpul anului școlar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *