FOTO Preot nou într-o parohie din județul Botoșani. A primit Taina Hirotoniei astăzi

Sâmbătă dimineață, 12 august, Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Libertatea, comuna Călărași, județul Botoșani. Cu această ocazie, tânărul diacon Ionuț Ciobanu a primit Taina Hirotoniei întru preot și a fost prezentat comunității pe care, după o perioadă de practică liturgică, o va prelua spre păstorire.

Credincioșii din zona Prutului s-au adunat în această dimineață la Parohia Libertatea din Protopopiatul Iași 1 pentru a lua parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, săvârșită de PS Nichifor Botoșăneanul, dimpreună cu un sobor de preoți și diaconi. După momentul Heruvicului, părintele Ionuț Ciobanu a dat citire mărturisirii de credință față de Biserică, iar după ce a fost preluat de preoți în Sfântul Altar și prezentat ierarhului, acesta a fost hirotonit întru preot. Momentul a fost marcat de Preasfinția Sa în cuvântul de învățătură, afirmând că această rânduială deosebită pentru comunitate reprezintă felul prin care Dumnezeu, prin fiecare preot, lucrează în Biserică:

„Mă bucur că împărtășiți împreună cu noi această bucurie a hirotoniei întru preot a părintelui Ionuț Ciobanu, cel care preia rugăciunile în această parohie, având să fie paroh aici cât va rândui Bunul Dumnezeu, și împreună cu doamna preoteasă, să continue activitatea pastorală a parohiei. Este o ștafetă pe care o primește în biserica în care va sluji, urmând vechiului preot care a slujit, preluând grija dar și rugăciunea îndeosebi, având să-și lărgească inima pentru întreaga familie, pentru întreaga comunitate. Este o succesiune în gândul succesiunii apostolice, pentru că hirotonia înseamnă punerea mâinilor episcopului asupra celui care are să devină preot, punere a mâinilor neîntreruptă de la Sfinții Apostoli până în zilele noastre, punere a mâinilor care presupune o putere care lucrează în Biserică neîntrerupt. Această putere pe care o împărtășește Domnul în toate Tainele Bisericii: Botez, Spovedanie, Împărtășanie, Cununie, Maslu, dar îndeosebi în Taina Hirotoniei întru preot”

După ce va încheia în perioada următoare stagiul de pregătire și practică liturgică, noul cleric va fi rânduit ca paroh al comunității din localitatea Libertatea. Parohia se află în județul Botoșani, în apropierea DN24C, lângă șoseaua care leagă municipiul Iași cu orașul Ștefănești. 

Sursa: doxologia.ro

Un tânăr de 28 de ani își caută mama la Botoșani. „Pe mama am văzut-o ultima dată la vârsta de numai 7 anișori”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *