Firmă din Botoşani, ţepuită cu peste 100.000 de lei. Poliţiştii au făcut percheziţii

Doi tineri, de 32, respectiv 21 de ani, din județul Iași, au fost reținuți, pentru 24 de ore, de polițiștii specializați în investigarea infracțiunilor economice, fiind bănuiți de comiterea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, fals în înscrisuri sub semnătură privată și înșelăciune, sub diferite forme de participație.

Din probatoriul administrat până în prezent, a reieșit faptul că aceștia, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale, din județul Iași, ar fi indus în eroare pe reprezentanții altei societăți comerciale, din municipiul Botoșani, prin facturarea fictivă a unor consumabile și atestarea în fals a recepționării și a consumului mărfurilor respective. Persoanele bănuite de comiterea faptelor acționau cu sprijinul a doi angajați ai societății comerciale din Botoșani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională a fost estimat la peste 100.000 de lei.

Polițiștii au pus în executare, vineri, şase mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comiterea faptelor, din județul Botoșani și Iași, prilej cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri și medii de stocare. Totodată, 3 persoane au fost conduse la sediul poliției, cu mandate de aducere, iar față de două dintre acestea a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Aceștia au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J Botoșani, urmând ca în cursul zilei de sâmbătă să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

FOTO Percheziții cu „mascații” din Botoșani la traficanți de droguri. Petreceri cu fete drogate, puse să se prostitueze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *