FOTO Polițistul -pictor! Un polițist local din Botoșani pictează tablouri în timpul liber. Are la activ zeci de expoziții

Un polițist local din Botoșani este un adevărat artist în timpul liber. Este vorba despre pictorul botoșănean Florin Prodan, care se numără printre cei care prin activitatea lor creatoare aduc un plus de imagine Botoșaniului și țării. Florin Prodan este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și membru fondator al Fundației “Ștefan Luchian”. A participat la zeci de expoziții personale și de grup, organizate în Botoșani dar și în alte orașe ale țării.

Inginer de profesie, Florin Prodan este șeful Biroului Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale Botoșani. Primăria Botoșani este instituție care, grație tablourilor lui expuse pe holuri, dar și în unele birouri, le oferă vizitatorilor o parte din atmosfera unei galerii de artă.

Colorist cu o paletă rafinată, a început să expună lucrări în expoziții încă din anul 1980, adunând peste 30 de expoziții personale și 20 de participări alături de pictorii contemporani la saloanele de artă naționale și internaționale. Tablouri ale artistului se regăsesc în colecții particulare din România, Franța, Italia, Anglia, Germania, Grecia, SUA, Cipru, Iran, China, Canada, Portugalia.

„Am pictat în tablourile mele splendoarea  naturii și miracolul ei. Natura a devenit pentru mine un mod de exprimare și mă identific cu ea. Expresia mea artistică se regăseşte sau se manifestă de-a dreptul cu forţă în peisajele și naturile de interior, cadre construite special. În acest spaţiu pictural <citim> principiile programatice ale dedicaţiei mele artistice. În demersul meu artistic, mă adresez trăirilor subtile ale iubitorilor de artă, celor care caută emoţii şi vibraţii în frumosul joc cromatic şi în desenul măiestrit al tuşelor”, spune artistul.

Florin Prodan pune un strop de suflet în fiecare tablou. Cu sensibilitate și delicateţe, pictorul le transmite iubitorilor de artă, prin tablourile sale să se oprească din tumultul vieții și să-și facă timp să admire frumusețea naturii. Lucrările pictorului botoșănean sunt apreciate de confrații artiști plastici, de criticii de artă, dar și de toți cei care iubesc frumosul transpus cu talent și dăruire în culoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *