FOTO Locul din Botoșani în care se află peste 400 de specii de plante vasculare

Județul Botoșani ascunde nenumărate locuri frumoase, natura fiind destul de bogată în această zonă. Un loc superb este și pădurea Ciornohal, cu suprafață de 274,3 ha, un sit desemnat pentru protecția habitatelor de interes prioritar: tufărișuri de foioase ponto-sarmatice și păduri dacice de stejar și carpen.

Cuprinde de asemenea numeroase specii importante de floră de interes conservativ, din care unele sunt rare. Au fost identificate 424 specii de plante vasculare, aparținând la 56 de familii de plante, potrivit Agenției Naționale pentru Arii naturale Protejate- Serviciul Teritorial Botoșani.

Situl Natura 2000 include Rezervația naturală de tip forestier Pădurea Ciornohal, cu suprafață de 76,55 ha, fiind stațiunea cea mai nordică cu specia arboricolă Cotinus Coggygria (scumpie)- element pontic-submediteranean de mare însemnătate fitogeografică.

Rezervația naturală de interes forestier RONPA0247 Pădurea Ciornohal se află în partea de S-E a județului Botoșani, în comuna Călărași, accesul făcându-se de pe drumul comunal DC 38.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *