Doi bărbaţi din Ucraina, arestaţi la Botoşani. Au legătură cu moartea bărbatului de la Racovăţ

Doi bărbaţi din Ucraina au fost arestaţi, în noaptea de joi spre vineri, la Botoşani, aceştia având- se pare- legătură cu moartea bărbatului găsit mort la Racovăţ. Cei doi ucraineni au fost arestaţi pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului.

Surse din rândul anchetatorilor susţin că indivizii ar fi avut infiormaţii despre moartea băîrbatului de 33 de ani, însă le-ar fi ascuns anchetatorilor din Botoşani.

Vă reamintim că un bărbat a fost găsit mort pe marginea unui drum din judeţul Botoşani, iar condiţiile în care a avut loc decesul acestuia fac obiectul unei anchete complexe. Persoana găsită moartă este un cetăţean ucrainean în vârstă de 31 de ani, care a trecut ilegal frontiera de stat, cel mai probabil pentru a scăpa de plecarea pe front.

Cadavrul acestuia a fost descoperit în noaptea de sâmbătă spre duminică pe raza localităţii Racovăţ din comuna Pomârla. Avea semne de violenţă pe corp, iar moartea acestuia a ridicat suspiciuni.

Solutia pe scurt:

Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani formulată în dosarul nr. 682/P/2023. În temeiul art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202, art. 223 alin. 2 din Codul de procedură penală dispune arestarea preventivă a inculpaţilor: 1. Fichoru Kostiantyn, 2. Lupan Kostiantyn, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea făptuitorului, prev. de art. 269 alin. 1 Cod penal, pe o durată de 30 de zile, respectiv de la data de 10 august 2023 până la data de 08 septembrie 2023, inclusiv. În temeiul art. 230 din Codul de procedură penală dispune emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele inculpaţilor Fichoru Kostiantyn şi Lupan Kostiantyn. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul dispoziţiilor art. 275 alin. 6 Cod procedură penală, onorariul apărătorilor din oficiu Purice Ovidiu şi Diaconescu Daniela, în sumă de câte 680 lei pentru fiecare avocat, se achită Baroului Botoşani din fondurile Ministerului Justiţiei. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru inculpaţi şi de la comunicare pentru procuror. Pronunţată în şedinţa camerei de consiliu din data de 10 august 2023, ora 22:50.

Bărbat găsit mort pe marginea unui drum din Botoşani. Anchetă complexă în acest caz

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *