Suspiciuni de corupție la licitația pentru lucrările de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu”. DNA a început urmărirea penală în rem

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) – Biroul Teritorial din Suceava au demarat o anchetă privind procedura de atribuire a lucrărilor de reabilitare a Teatrului „Mihai Eminescu” din municipiul Botoșani. Printr-o adresă transmisă BotosaniNews, procurorii DNA confirmă că este începută urmărirea penală în acest caz, însă, în acest moment ancheta vizează fapta, nu persoanele implicate.

Anchetatorii au solicitat municipalității toată documentația cu privire la modul în care s-a desfășurat licitația, care a fost atribuită unei asocieri de firme având ca lider o societate din Botoșani. Contractul este de 42,9 milioane de lei, fără TVA.

„Dosarul la care faceți referire se află în lucru pe rolul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava, în acest moment fiind începută doar urmărirea penală in rem (față de fapte)”, ne-au precizat procurorii DNA.

În acest moment, lucrările sunt în grafic și conducerea Primăriei anunță că primul spectacol în clădirea reabilitată va avea loc la începutul anului 2024, respectiv în luna ianuarie.

FOTO & VIDEO! Când vor vedea botoșănenii primul spectacol în clădirea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Cosmin Andrei și Doina Federovici au inspectat lucrările

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *