FOTO & VIDEO! Când vor vedea botoșănenii primul spectacol în clădirea Teatrului ”Mihai Eminescu”. Cosmin Andrei și Doina Federovici au inspectat lucrările

Lucrările de reabilitare a clădirii Teatrului ”Mihai Eminescu” Botoșani sunt la această dată realizate în proporție de 40% și vor crește exponențial.

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, și președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici, au vizitat, luni, șantierul de la Teatrul ”Mihai Eminescu”.

Edilul a declarat că lucrările sunt în grafic și că primul spectacol în clădirea reabilitată va avea loc la începutul anului 2024, respectiv în luna ianuarie.

Avem plăcerea de a-i prezenta doamnei președinte de Consiliu Județean progresele care s-au făcut la Teatrul ”Mihai Eminescu” și să-i mulțumim pentru sumele care s-au alocat pentru partea de dezvoltare a municipiului Botoșani, inclusiv finanțarea pentru Teatrul ”Mihai Eminescu”. De la vizita precedentă până astăzi s-au făcut progrese muțumitoare, începând de la nivelurile superioare și până jos s-au schimbat lucrurile. Teatrul începe să prindă contur și pentru acest lucru doresc să le mulțumesc constructorilor, domnului Chelarașu, pentru mobilizarea pe care a promis-o și de care s-a ținut de cuvânt. Două fațade sunt dezvelite. Avem tâmplărie, avem finisaje exterioare iar dumnealui promite că în două săptămâni vom avea descoperită și fațada în partea de Est. Botoșănenii sunt încântați de cum va arăta teatrul, cel puțin pe exterior atât cât s-a văzut, și sunt convins că vor aprecia și lucrările de la interior. Lucrările sunt în grafic, partea de finanțare este asigurată și nu avem nicio problemă cu banii pentru acest obiectiv. Mai mult, am făcut progrese în ceea ce privește documentația pentru grădina de vară și licitația care privește scaunele și cortina din teatru, astfel încât la începutul anului 2024 să vă invităm la premieră”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

La rândul său, președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, a declarat că botoșănenii se vor putea bucura de o clădirea a teatrului, așa cum nu mai există în țară.

Domnule primar, vă mulțumesc pentru această oportunitate de a vedea la fața locului cum evoluează lucrările la această clădire emblematică pentru municipiu și pentru județul Botoșani.  O lucrare, din punctul meu de vedere extrem de grea, care este dusă la bun sfârșit cu mult succes de constructorii care se află în șantier. Felicit pentru toată determinarea de care ați dat dovadă în această perioadă, nu doar de a debloca acest proiect extrem de important pentru noi, ci si pentru determinarea pe care o aveți vizavi de acest ritm susținut al lucrărilor. Așadar, botoșănenii noștri se vor  bucura de o clădire a Teatrului MIhai Eminescu așa cum nu va exista nicăieri în țară”, a afirmat Doina Federovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *