FOTO Autospecială de stingere cu apă și spumă nouă pentru pompierii din Dorohoi

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a recepționat și repartizat alte 20 de autospeciale de stingere cu o capacitate de 4 000 și 10 000 de litri de apă către mai multe inspectorate, printre care și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al județului Botoșani. Noua autospecială cu o capacitate de 4 000 l a intrat în dotarea Detașamentului de Pompieri Dorohoi, potrivit unui comunicat al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

Aceasta este destinată intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere.

Reamintim faptul că în luna iunie a anului 2021, IGSU a semnat două Acorduri – cadru privind furnizarea a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor. În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), au fost încheiate contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.

Acest tip de tehnică de intervenție face parte din totalul celor 276 de autospeciale de stingere cu capacitatea de 4000 de litri achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020.

Reînnoirea parcului auto este o prioritate esențială pentru a ne asigura că echipamentele noastre sunt moderne și eficiente în misiunile de salvare, iar aceste investiții reprezintă un pas important în această direcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *