Încep lucrările de extindere a reţelei de apă în trei sate din judeţul Botoşani

Reţeaua de alimentare cu apă se va extinde, în perioada imediat următoare, în trei sate din judeţul Botoşani. Este vorba de localităţile Mânăstireni, Soroceni și Burlești.

Primăria comunei Unţeni a semnat un contractul cu societatea comercială Cornell’s Floor SRL Botoşani în vederea efectuăîrii lucrărilor de construire reţele de apă în cele trei sate.

Lucrările sunt efectuate în cadrul proiectului de investiţii finanțat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației prin Programul național de investiții ”Anghel Saligny” – “Extindere sistem de alimentare cu apă în comuna Unțeni, județul Botoșani”.

„Principalul obiectiv urmărit de investiţia propusă este crearea infrastructurii fizice de bază din zonele rurale prin extinderea sistemului de alimentare cu apă în comuna Unțeni, localitățile Mânăstireni, Soroceni și Burlești. Necesitatea investiţiei este justificată prin faptul că populaţia resimte în mod acut lipsa unei surse de apă potabilă (corespunzătoare cantitativ și calitativ), corespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar. În satele Mânăstireni, Soroceni și Burlești nu există rețea de alimentare cu apă, satisfacerea nevoilor de apă ale populaţiei fiind asigurată din fântâni de mică adâncime, cu debite mici, insuficiente, în condiţii igienico-sanitare necorespunzătoare„, au precizat oficialii Primăriei Unţeni.

Durata estimată de prestare a serviciilor este de maxim 1 luna pentru realizarea proiectului tehnic și a detaliilor de execuție, documentațiilor conform graficului din SF prezentat de proiectant la faza studiului de fezabilitate. Asistența tehnică din partea proiectantului se prestează pe toată durata de execuție a contractului. Durata de execuție a lucrărilor este de 12 luni.

Valoarea estimată a serviciilor și lucrărilor pentru obiectivul de investiţii “Extindere sistem de alimentare cu apă în comuna Unțeni, județul Botoșani” este de 8.549.959,51 lei fără TVA.

Un tânăr din Botoșani obține o finanțare de peste 4 milioane de lei pentru construcția unei ferme zootehnice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *