Un tânăr din Botoșani obține o finanțare de peste 4 milioane de lei pentru construcția unei ferme zootehnice

sursa: Revista Ferma

Un tânăr din județul Botoșani obține o finanțare de peste patru milioane de lei pentru construcția unei ferme zootehnice. Este vorba de Costel Moruz din localitatea Aurel Vlaicu- comuna Avrameni, care, prin firma pe care o deține, va implementa un proiect finanțat de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) din Fondul European Agricol și pentru Dezvoltare Rurală (FEADR).

Societatea lui Costel Moruz, care se numește Pro Eco Milk Cooperativă Agricolă și care a atras fondurile pentru „Înființare fermă zootehnică” în satul Aurel Vlaicu, a lansat deja licitația pentru desemnarea firmei de construcții care va ridica ferma respectivă.

Practic, cu acești bani vor fi construite trei obiective, dintre care un grajd de vaci, o platformă de siloz și un bazin vidanjabil.

Valoarea totală a lucrărilor este de 4.026.466 lei, din care 4.005.700 sunt fonduri eligibile pe proiect.

Pro Eco Milk Cooperativă Agricolă a fost înființată în 2021. Anul trecut, aceasta a avut o cifră de afaceri de doar 3.810 lei și o pierdere financiară de 28.490 lei.

FOTO Polițistă de 22 de ani, șef de post într-o localitate din Botoșani. „De mică îi priveam pe polițiștii din orașul meu cu admirație și îi spuneam mamei că asta o să vreau să devin când voi fi mare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *