VIDEO Cuvintele spuse la Botoșani de ÎPS Teofan, care merg direct la suflet: Îngrijindu-i pe alții acum asigurăm îngrijirea noastră proprie atunci când va veni sorocul și timpul ca și noi să avem nevoie de dragostea altora

Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, a fost prezent, marți, la Botoșani, unde, alături de părintele Ciprian Grădinaru, protopopul Petru Fercal și un sobor de preoți au oficiat slujba de sfințire a noii clinici de îngrijiri paliative din Botoșani: Clinica Sfântul Nicolae.

ÎPS Teofan a vorbit despre importanța ajutorării celor aflați în suferință și a precizat că sprijinul pe care îl oferim astăzi persoanelor neputincioase ni se poate întoarce în momentul în care noi vom avea nevoie de alții.

„Acest așezământ închinat Sfântului Nicolae, destinat ocrotirii persoanelor cu diferite dizabilități, oameni în vârstă, oameni mai tineri sau adulți care vor fi primiți în acest așezământ întru nădejdea că se vor găsi oameni: medici, asistente medicale,  infirmieri și voluntari care să se aplece cu dragoste, cu deschidere sufletească  spre cei care sunt atinși de o suferință sau alta. Este foarte important pentru oamenii sănătoși… Cine este sănătos? Că toți avem răni sufletești în ființa noastră lăuntrică, dar să dăruiască Dumnezeu celor care sunt  sănătoși în trupul lor să se deschidă și să vadă cât de importantă este sănătatea pentru om și constatând persoane cu diferite dizabilități să se deschidă în lucrarea lor și să împlinească cele care se cuvin pentru că, nu se știe, într-o bună zi, și noi putem fi atinși de o infirmitate sau alta sau în tot cazul vom crește în vârstă, ne vor cuprinde neputințele  și vom avea la rândul nostru nevoie să fim îngrijiți. Îngrijindu-i pe alții acum asigurăm îngrijirea noastră proprie atunci când va veni sorocul și timpul ca și noi să avem nevoie de dragostea altora”, a spus ÎPS Teofan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *