FOTO & VIDEO Clinică medicală de îngrijiri paliative inaugurată, astăzi, la Botoșani. ÎPS Teofan și preotul Ciprian Grădinaru, alături de un sobor de preoți, au oficiat ceremonia religioasă

O fostă pensiune din municipiul Botoșani s-a transformat într-o clinică medicală, unde vor fi tratați zeci de bătrâni. Este vorba de fosta Pensiune Kathleen din cartierul Lebăda, care a devenit Clinica Medicală „Sfântul Nicolae”. Inaugurarea a avut loc, marți, în prezența personalului medical, dar și a autorităților. Slujba de sfințire a lăcașului a fost oficiată de mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan, părintele Ciprian Grădinaru, alături de un sobor de preoți, printre care s-a aflat și protopopul de Botoșani, Petru Fercal.

Clădirea și terenul au fost preluate de Asociația Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” și a fost extinsă și modernizată, în scopul de a fi transformată într-o unitate medicală de îngrijiri paliative.  Aici vor fi internate 50 de persoane vârstnice cu afecțiuni grave.

„Este o suferință cumplită peste tot. Noi nu o vedem pentru că cei suferinzi stau undeva retrași, poate are cineva grijă de ei, poate nu. Plus cei care întind mâna prin piețe sau pe străzi. Ei stau acolo, Dumnezeu îi știe. Noi venim în întâmpinarea lor, adică să le mângâiem suferința. Aici e o clinică cu autorizație de spital de îngrijiri paliative, adică sunt niște îngrijiri speciale, care să le aline durerile, să vină și pe partea terapeutică a bolii, să înlăture boala acolo unde se mai poate pentru că mulți sunt bătrâni care au afecțiuni vechi, de ani de zile, la care nu putem face altceva decât să le alinăm suferința. Avem cabinet de oncologie, neurologie, diabetologie și nutriție, afecșiuni locomotorie, geriatrie. Sunt mai multe cabinete cu specialiștii de rigoare, medici angajați, colaborăm cu profesori de la București, profesori de la Haga și Viena, prin sistem telemedicină”, a spus președintele asociației, Gheorghe Botoșăneanu.

Clinica Medicală „Sfântul Nicolae”, care a fost autorizată de Ministerul Sănătății, dispune de saloane cu un pat și cu două paturi, la standarde ultra-moderne. De asemenea, ea are cabinete medicale, spații de kinetoterapie, dar și spații de relaxare.

Totodată, unitatea are o bucătărie modern utilată și spații de servire a mesei.

Clinica are șapte medici, șapte asistenți medicali, 16 infirmiere, dar și numeros personal auxiliar, de la bucătărese, îngrijitori până la muncitori.

Asociația Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” mai deține în prezent Casa de odihnă „Sfântul Nicolae” de pe Calea Națională 243 din municipiul Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *