Bătrâni bolnavi din Botoșani, ținuți în centre care funcționau ca spații turistice, fără personal calificat. Cinci astfel de unități găsite de DSP Botoșani

Bătrâni bolnavi din județul Botoșani, care au nevoie de asistență medicală pentru diferite patologii, erau ținuți în centre care funcționau ca spații turistice, respectiv pensiuni. Cinci astfel de unități au fost găsite de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, potrivit unei informări transmisă de reprezentanții instituției.

Acestea au fost identificate ca urmare a controalelor tematice mixte care au avut loc în perioada 10 – 18 iulie 2023, la centrele rezidențiale din județul Botoșani.

„În județul Botosani au fost identificate 5 unități de cazare care au solicitat și obținut autorizație sanitară de funcționare pentru activități turistice. În momentul controlului s-a constatat că acestea desfășurau activități specifice centrelor rezidențiale de îngrijire în care, conform prevederilor legale, condițiile de desfășurare a serviciilor sociale prestate sunt mult mai complexe, necesitând o structură de personal calificat care să asigure servicii medicale. Pentru acestea s-au dispus masuri de intrare in legalitate cu termen imediat de remediere”, precizează sursa citată.

Activitățile pentru care au solicitat aceste unități de cazare autorizație sanitară de funcționare obligă doar la asigurarea de servicii turistice si nu la asigurarea serviciilor specifice persoanelor cu diverse patologii.

„În virtutea acestor informații, atragem atenția persoanelor interesate ca, în momentul în care vor fi în căutarea unor centre rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, să se informeze corect cu privire la autorizațiile pe care acestea le dețin, pentru a beneficia de servicii corespunzătoare necesităților beneficiarilor”, precizează DSP Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *