Ai bani în cont? Se schimbă legea. ANAF vă va controla și vă va aplica noi taxe! Cine sunt cei vizați de noua măsură

În timp ce taxele noi tot apar, iar produsele din întreaga țară devin mai scumpe, iată că ANAF va lua o nouă măsură. Dacă ai sume de bani pe care nu le poți justifica, ori care nu au fost declarate, ANAF ți-ar putea lua o mare parte. Există un document obținut de cei de la Hotnews care aduce modificări referitoare la banii nejustificați. Spre exemplu, dacă un medic, sau un polițist sau profesor primește cadouri, sumele de bani nu sunt declarate.

Iar același lucru e valabil și în cazul unui lăutar sau a unui cântăreț când vine vorba de bacșiș. Problema vine atunci când unele persoane își cumpără niște bunuri, iar ANAF vrea să afle cu ce bani au fost achiziționate, dacă oamenii nu și le permit.

Cu alte cuvinte, documentul obținut de Hotnews spune că inspectorii le calculează un impozit pe sumele nejustificate. În acest moment este vorba de 16%, dar conform sursei citate, dacă se va adopta măsura, ANAF le va cere jumătate din sumă plus accesorii.

Ce altceva mai conține documentul și ce i-ar putea aștepta pe români? Sursa citată spune că printre altele, draftul este plin de prevederi cu privire la creșterea impozitului pe dividende.

De asemenea, tot în el se mai găsește și majorarea TVA la anumite produse și servicii. O altă prevedere care poate nu le va plăcea multor români este cea potrivit căreia angajații din construcții și agricultură vor plăti CASS (li se elimină excepția).

În ceea ce îi privește pe cei care lucrează în domeniul IT, în cazul lor se dorește limitarea facilității de scutirii a impozitului pe venit la 10.000 de lei. Iar lista este chiar mai lungă de atât.

Sursa: news18.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *