5 motive pentru care Carlos Alcaraz este favorit la US Open 2023

Mai este puțin timp până la startul US Open 2023, iar principalul favorit al competiției se anunță a fi chiar campionul en-titre. Carlos Alcaraz, spaniolul care are doar 20 de ani, este favoritul bookmakerilor și al multora dintre fanii tenisului. De altfel, experții și fanii îl consideră pe Alcaraz drept viitorul mare campion al acestui sport. Alcaraz a reușit deja să-i impresioneze chiar și pe cei mai pretențioși consumatori de tenis.

Înaintea finalei de la Wimbledon, Alcaraz nu era nicicum favorit pentru cucerirea turneului american, însă succesul din Anglia l-a propulsat pe prima treaptă a clasamentului cotelor la pariuri online la US Open – cota tenismenului spaniol pentru câștigarea pentru a doua oară la rând a competiției de la Flushing Meadows este 2,30, mai mică decât cea a lui Novak Djokovic, care are valoarea de 2,50.

De ce este favorit Carlos Alcaraz la US Open?

 

  • Talent nativ impresionant

 

Carlos Alcaraz a demonstrat, de-a lungul scurtei sale cariere, că are o pasiune extraordinară pentru tenis. De altfel, talentul spaniolului a fost evident de la primele sale participări în cadrul competițiilor din turneul ATP. În ultimii ani, Alcaraz a impresionat prin etica sa exemplară, precum și prin evoluția varietății de lovituri cu care își surprinde în mod constant adversarii din turnee.

 

  • Versatilitate

 

Deși are doar 20 de ani, Alcaraz a câștigat deja două turnee de Grand Slam, ambele pe suprafețe diferite. El s-a impus în 2022 chiar la US Open, pe suprafață hard, iar în 2023 a câștigat turneul de la Wimbledon, pe iarbă. El a dovedit adaptabilitate la suprafețe și chiar și-a dezvoltat jocul în așa fel încât să treacă peste provocările presupuse de fiecare tip de teren.

 

  • Formă

 

Alcaraz nu era favorit la WImbledon, acolo unde aproape toată lumea îl vedea câștigător pe Novak Djokovic. Sârbul în vârstă de 36 de ani avea oportunitatea de a ajunge la 24 de succese în cadrul turneelor de Grand Slam și să preia și fotoliul de lider în ierarhia ATP. Cu toate acestea, Alcaraz s-a mobilizat exemplar și s-a impus în finală. Astfel, acum el se află într-o formă excelentă și este favoritul principal la US Open.

 

  • Experiență în meciurile tensionate

 

Deși are doar 20 de ani, Alcaraz a acumulat o experiență de-a dreptul remarcabilă în meciurile cu tensiune. El a jucat deja finale importante, câștigând două, la US Open 2022 și Wimbledon 2023. În acest an, el a prins finala și la Roland Garros, fiind învins de Novak Djokovic. Cu toate acestea, succesul în fața sârbului, înregistrat la Wimbledon, îi conferă ascendent moral sportivului din Spania.

 

  • Stil de joc agresiv

 

Alcaraz este recunoscut în lumea tenisului pentru stilul său foarte agresiv de joc. El lovește mingea puternic și dictează ritmul partidelor, ceea ce este important pe o suprafață de tip hard, precum cea de la US Open. În același timp, Alcaraz a demonstrat că se poate adapta și altor tipuri de suprafețe, deci combinația de versatilitate și agresivitate este una echilibrată, în cazul său.

 

În concluzie, Carlos Alcaraz vine cu argumente solide, înainte de US Open 2023, iar cota pe care bookmakerii o oferă pentru succesul său în cadrul turneului american este una justificată. Alege să mizezi și tu pe succesul spaniolului și bucură-te de fiecare meci jucat la Flushing Meadows, între 28 august și 10 septembrie!

 

Sursa foto: Unsplash.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *