Fermier din Botoșani, amendat de Garda de Mediu. Ce nereguli au găsit

Un fermier din județul Botoșani a fost amendat de comisarii Gărzii de Mediu în urma unui control. Este vorba despre un fermier din localitatea Gorbănești, căruia i-a ars mașina în lanul de porumb. Comisarii Gărzii de Mediu l-au amendat cu 5.000 lei pentru că nu avea autorizație de mediu.

„Ca urmare a verificării unui aplasament […] pe care se desfășurau activități auxiliare pentru producția vegetală, cod CAEN 0161, respectiv: pregătirea terenului, stabilirea culturilor, tratarea culturilor, stropirea culturilor, recoltarea, întreținerea terenului agricol în bune condiții agricole și de mediu s-a constat că presoana fizică, în baza contractelor de arendă, efectuază activități cu posibil impact semnificativ asupra mediului, fără a deține autorizație de mediu. Pentru finalizarea actelor de control nu au fost puse la dispoziția persoanele împuternicite cu activităţi de verificare, inspecţie şi control toate documente relevante. Pentru neconformitățile constatate s-au stabilit măsuri cu termen, în vederea remedierii acestora”, precizează reprezentanții Gărzii de Mediu Botoșani.

Fermierul a primit o amendă de 5000 lei „pentru că nu s-a solicitat și nu s-a obţinut acte de reglementare conform prevederilor legale, în termenele stabilite de autoritate și avertisment pentru că nu au fost puse la dispoziția persoanele împuternicite cu activităţi de verificare, inspecţie şi control toate documente relevante, în vederea întocmirii actului de control”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *