FOTO Garda de Mediu face verificări după incendiul de la Stația de transfer deșeuri menajere din Dorohoi

Garda de Mediu face verificări după incendiul de la Stația de transfer deșeuri menajere din Dorohoi. Sâmbătă după amiază, echipa de permanență din cadrul Gărzii de Mediu Botoșani a fost sesizată despre un incendiu la Stația de transfer deșeuri menajere din municipiu Dorohoi.

„În fapt, s-a constat că sursa probabilă care a determinat indendiu este autoaprinderea deșeurilor menajere într-un autocontainer de 35mc. Incendiul s-a extins și pe platforma de colectare a deșeurilor reciclabile. Incendiu a fost stins de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani – ISU Botosani, Detașamentul de Pompieri Dorohoi, după cca 4 ore. Comisarii din cadrul Garda Naţională de Mediu vor identifica aspectele și obligațiile de mediu asociate activităților care au condus în acest caz la încălcări ale legislației de mediu, vor stabili măsuri pentru neconformitățile constatate și vor încadra fapta contravențional”, precizează reprezentanții Gărzii de Mediu.

Comisarii Gărzii de Mediu atrag atenția că incendierea deșeurilor de orice fel este interzisă. Fapta constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 30.000 lei la 45.000 lei, pentru persoanele fizice, și de la 50.000 lei la 70.000 lei, pentru persoanele juridice.

Peste 27 de tone de deșeuri plastice, reciclabile și gunoi menajer au ars, sâmbătă după-amiază, în localitatea Satu Nou. Incendiul s-a produs în interiorul Stației de sortare și transfer deșeuri Dorohoi.

Din cauza cantității mari de materiale combustibile, focul s-a extins cu rapiditate și a afectat o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. Doar intervenția promptă a pompierilor militari a făcut ca flăcările să nu ajungă la o hală și un adăpost de animale, unde se aflau 190 de câini, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență Botoșani.

„La caz au actionat pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Dorohoi cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, mai bine de patru ore. Intervenția a fost îngreunată de cantitatea mare de materiale combustibile care s-a aprins și a întreținut arderea. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind autoaprinderea”, precizează IJSU Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *