FOTO O fostă pensiune din Botoșani se transformă în clinică medicală. Vor fi tratați aici zeci de bătrâni

O fostă pensiune din municipiul Botoșani se transformă într-o clinică medicală, unde vor fi tratați zeci de bătrâni. Este vorba de fosta Pensiune Kathleen din cartierul Lebăda, care va deveni, de săptămâna viitoare, Clinica Medicală „Sfântul Nicolae”.

Clădirea și terenul au fost preluate de Asociația Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” și a fost extinsă și modernizată, în scopul de a fi transformată într-o unitate medicală de îngrijiri paliative.  Aici vor fi internate 50 de persoane vârstnice cu afecțiuni grave.

Clinica Medicală „Sfântul Nicolae”, care a fost autorizată de Ministerul Sănătății, dispune de saloane cu un pat și cu două paturi, la standarde ultra-moderne. De asemenea, ea va avea cabinete medicale, spații de kinetoterapie, dar și spații de relaxare.

Totodată, unitatea va avea o bucătărie modern utilată și spații de servire a mesei.

Clinica va avea șapte medici, șapte asistenți medicali, 16 infirmiere, dar și numeros personal auxiliar, de la bucătărese, îngrijitori până la muncitori.

Noua unitate medicală va fi sfințită, marți, de un sobor de preoți în frunte cu părintele arhimandrit Ciprian Grădinaru, care a revenit la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului din București.

Asociația Structura de Economie Socială „Bio Cleaning Nord” mai deține în prezent Casa de odihnă „Sfântul Nicolae” de pe Calea Națională 243 din municipiul Botoșani.

FOTO Imagini șocante dintr-un cămin de bătrâni privat din Botoșani! Seniori cu ochii vineți, lăsați dezbrăcați, hrăniți cu porții minuscule. Ce se întâmplă atunci când vin controalele

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *