Mai multe instituții din Botoșani vor trece în subordinea Consiliului Județean

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a anunțat miercuri că de la 1 ianuarie 2025 o serie de instituții vor fi descentralizate și vor trece de la ministere la consiliile județene.

Astfel, Direcția Județeană de Sport, Direcția pentru Cultură, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, dar și Inspectoratul Școlar Județean ar urma că treacă la Consiliul Județean Botoșani.

”Transferul va fi făcut treptat către autoritățile județene”, a spus Boloș, care a invocat principiul subsidiarității, adică apropierea serviciilor de cetățeni.

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș (PNL), a anunțat miercuri reduceri de cheltuieli bugetare de 2,5 miliarde de lei. Boloș a făcut anunțul într-o conferință de presă la Ministerul Finanțelor după o ședință cu premierul Marcel Ciolacu, care a participat la prima parte a conferinței, dar nu a răspuns la întrebările reporterilor, potrivit G4media.

Boloș a spus că există mai multe paliere pentru reducerea cheltuielilor: administrația centrală – ministere, primării, companii de stat (locale și naționale), instituții autonome (BNR, ASF, ANRE sunt instituții autonome, dar ministrul Boloș nu a menționat numele nici unei instituții).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *