Nou ordin ANSVSA: Vânzarea porcilor din gospodării – interzisă

porci in gospodarie la BotosaniAutoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a publicat un ordin care conține o serie de reguli și interdicții pentru crescătorii de porci care dețin animale pentru consum propriu. Aceștia nu au voie să vândă porcii, iar animalele trebuie declarate și la Primărie, în Registrul Agricol, potrivit agrointel.ro.

ANSVSA a publicat joi, 27 iulie în dezbatere publică, pe site-ul propriu, un ordin pentru aprobarea condițiilor şi cerinţelor de biosecuritate pentru exploataţiile de creştere a porcinelor din România. Documentul nu este în vigoare ci are nevoie de publicarea în Monitorul Oficial pentru a fi aplicat în gospodării.

Conform noului ordin, exploataţiile noncomerciale de porcine, trebuie să îndeplinească o serie de condiții și cerințe de biosecuritate. La această categorie se încadrează exploataţiile nonprofesionale de subzistenţă, înregistrată în Sistemul Național de Identificare și Înregistrare a Animalelor (SNIIA), deţinute de persoane fizice, în care porcii sunt crescuţi pentru îngrăşare şi sacrificare pentru consum familial.

Astfel gospodarii trebuie să respecte următoarele condiții:

– porcinele deținute trebuie să fie identificate individual, înregistrate în SNIIA;
– exploatația trebuie să fie supusă controlului sanitar veterinar;
– porcinele să fie înregistrate în Registrul agricol la UAT-ul de care aparține exploatația;
– comercializarea porcinelor și a produselor provenite de la aceștia este interzisă.

One thought on “Nou ordin ANSVSA: Vânzarea porcilor din gospodării – interzisă

  1. exact pe dos: productia industriala a atras actiuni ilegale de terorism bio din partea concurentei pt anihilarea concurentei si amarutul care traieste din 5 porci…. nu mai are drepturi… ba tre sa si declare peste tot….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *