Cel mai în vârstă locuitor dintr-o comună din Botoșani a primit distincție din partea ÎPS Teofan. Bunicuța Maria împlinește, la 1 august, 107 ani

Cel mai în vârstă locuitor dintr-o comună din județul Botoșani a primit o distincție din partea mitropolitului Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teofan. Bunica Maria Pînzaru din comuna Durnești, a fost felicitată, duminică, la biserica din localitate, locul care i-a adus alinare, încredere și putere în toți acești ani. S-a născut la 1 august 1916, iar Dumnezeu a binecuvântat-o cu trei copii, șase nepoți, dar și strănepoți.

A rămas văduvă la 39 de ani și nu s-a mai recăsătorit, ci și-a dedicat restul zilelor copiilor săi. Duminică, alături de membrii familiei, la biserica din Durnești a avut loc o slujbă specială, în prezența protopopului de Botoșani, Petru Fercal.

Părintele protopop i-a înmânat din partea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan „Crucea Sfântului Ierarh Iosif cel Milostiv” și o distincție de vrednicie, care a fost citită de către părintele misionar protopopesc.

Ne mândrim cu cel mai in vârsta locuitor al comunei Durnesti și probabil al județului Botoșani”, a spus primarul localității, Vasile Sasu, care i-a oferit un buchet de flori și o diplomă aniversară.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *