Avocată din Botoșani, la un pas de tragedie! O zi de relaxare s-a transformat în coșmar

O avocată din Botoșani a fost la un pas de tragedie, sâmbătă, după ce o zi de relaxare s-a transformat într-un adevărat coșmar. Femeia de 53 de ani a fost luată de ambulanță după ce a fost salvată de la înec din râul Prut. 

Potrivit martorilor, botoșăneanca se afla alături de mai mulți prieteni, pe raza localității Ripiceni, iar la un moment dat a intrat în apă pentru a se răcori. Toți știau că înoată foarte bine astfel că au rămas șocați când au văzut că la scurt timp după ce a intrat în apă aceasta nu mai ieșea la suprafață.

Mai multe persoane au sărit să o scoată din apă, iar la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță care a început manevrele de resuscitare, iar acestea au continuat cu sprijinul echipajului TIM-SMURD.

Din fericire, femeia a ieșit din stop cardio-respirator și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani.

Avertismentele ISU Botoșani

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, ISU Botoșani vă recomandă să respectați câteva măsuri de siguranță atunci când mergeți la scăldat:

▪ frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

▪ evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

▪ evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

▪ nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

▪ nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

▪ nu intrați în apa rece după expunerea la soare;

▪ nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

▪ echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *