Botoșăneancă salvată de la înec, din râul Prut. Femeia a ajuns la spital

Echipajul TIM-SMURD a fost solicitat, sâmbătă,  într-o misiune de salvare în localitatea Ripiceni pentru a interveni în cazul unei femei de 53 de ani, posibil înecată în râul Prut.

Din primele informații, victima a fost scosă din apă de câteva persoane aflate pe malul apei, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță a început manevrele de resuscitare, iar acestea au continuat cu sprijinul echipajului TIM-SMURD, susțin reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoșani.

Din fericire, victima a ieșit din stop cardio-respirator și a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Botoșani.

Pentru a preveni astfel de evenimente nefericite, ISU Botoșani vă recomandă să respectați câteva măsuri de siguranță atunci când mergeți la scăldat:

▪ frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;

▪ evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci;

▪ evitaţi să intrați singuri în apă, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare;

▪ nu intrați în apă după ce ați consumat alcool sau pe timp de noapte;

▪ nu săriți de pe platforme, poduri sau alte construcţii;

▪ nu intrați în apa rece după expunerea la soare;

▪ nu lăsați niciodată copiii nesupravegheați în apă sau în apropierea acesteia, nici măcar în piscinele achiziționate pentru cei mici;

▪ echipamentele speciale pentru siguranța înotului (colac de salvare, aripioare sau tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea trebuie utilizate de către copii, sub atenta supraveghere a unui adult.

Dacă observați o persoană care se află în pericol de înec și puteți să o ajutați, interveniți, fără a vă pune viața în pericol. În cel mai scurt timp, apelaţi numărul unic de urgenţă 112!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *