Cum a fost salvată viața unui bebeluș din Botoșani datorită unui aparat pus în funcțiune cu doar o zi înainte de nașterea sa

Uneori, diferența dintre viață și moarte o face aparatura medicală din cadrul unui spital. Un medic a povestit cum i-a fost salvată viața unui bebeluș abia născut datorită unui aparat donat la Botoșani de o fundație. Invitat în cadrul unui podcast, medicul Victoria Dosza a mărturisit, potrivit Republica.ro, că a întinerit zece ani, așa de mare i-a fost bucuria când a văzut că poate continua să profeseze într-o secție la zi, care nu mai fusese dotată de 30 ani.

Este un sentiment minunat să vezi că lucrurile se întâmplă și chiar s-au întâmplat în timpul estimat. Chiar dacă au existat obstacole legate de timpul de livrare al echipamentelor, creșteri de preț, lucrurile s-au întâmplat. Aparatele sunt toate funcționale, iar copiii beneficiază de ele. Am fost la Botoșani, în secția doamnei doctor Carmen Zaboloteanu. Și am văzut acolo un bebeluș conectat de 24 de ore la un ventilator, iar medicul mi-a spus că acest ventilator performant fusese pus în funcțiune fix cu o zi înainte să se nască copilul.

Și el trăia datorită acestui ventilator. De ce spun datorită? Pentru că acest ventilator imită foarte fidel funcționarea unui plămân și, dacă nu ar fi existat, ar fi fost necesar un transfer într-o secție de nivel superior, iar timpul nu ar fi fost în favoarea copilului. Să vezi un bebeluș care respiră și care trăiește datorită unui aparat – e adevărat, scump – e emoționant. Dar nu despre asta este vorba, ci că aparatul a ajuns la timp. Și că a și fost pus în funcțiune. Știm că se întâmplă să achiziționezi echipamente și ele să nu și funcționeze”, a povestit medicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *