Un important drum din Botoșani, care leagă două comune, va fi asfaltat

Un important drum din județul Botoșani, care leagă două comune și care în momentul de față este din piatră, va fi asfaltat. Este vorba de drumul comunal care leagă localitățile Roma și Dimăcheni, care va fi supus unui proces de modernizare.

Drumul respectiv are o lungime de 7,3 kilometri și urmează a fi asfaltat cu fonduri asigurate din bugetul local al comunei Roma. Valoarea estimată a lucrărilor este de 6.437.617 lei fără TVA. De altfel, Primăria Roma este cea care a scos la licitație lucrarea în vederea stabilirii constructorului.

Potrivit reprezentanților Primăriei Roma, prin acest proiect se va moderniza drumul comunal DC 66B pe o lungime de 7.300 km. Categoria de importanta este C – constructie de importanta normala. Structură rutieră propusa este urmatoarea:

  • 4 cm strat de uzură din BA16
  • 6 cm strat de legătură din BAD22,4
  • 15 cm strat de bază din AB31,5
  • 20 cm strat de fundație din piatră spartă

Se vor amenaja 24 platforme de incrucisare cu aceeasi structura rutiera cu cea a drumului respectiv. Drumurile laterale in lungime de 50 m va avea aceeasi structura rutiera cu cea a drumurilor principale modernizate. Scurgerea apelor si evacuarea acestora se va face prin: rigola de beton in lungime de 2810 m, rigola d epamant in lungime de 11.800 m, rigola de pamant drumuri laterale in lungime de 95,00 m. Descarcarea si evacuarea apelor pluviale se va face prin 17 podete tubulare existente. Pentru siguranta circulatiei sunt prevazute marcaje rutiere, semnalizare verticala pentru indicatoare de circulatie.

Un primar din Botoșani, aflat la al patrulea mandat, ar putea să candideze pentru AUR

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *