Un bărbat din Botoșani și-a bătut mama în vârstă de 70 de ani. A vrut să revină la ea, dar a ajuns din nou la închisoare

Un bărbat din Botoșani s-a întors după gratii la puțin timp după ce a fost eliberat din Penitenciar, unde ajunsese pentru că își bătuse propria mamă. Toader Irinel Ungureanu, în vârstă de 44 de ani, a fost condamnat, marți, la doi ani de închisoare în regim de detenție, pentru nerespectarea unui ordin de protecție. Sentința a fost dată de Judecătoria Săveni, după ce, în luna martie a acestui an, la scurt timp după punerea în libertate, s-a întors acasă la mama sa, deși nu avea voie să facă acest lucru.

Toader Irinel Ungureanu, din Vorniceni, fusese condamnat, în iunie 2021, la doi ani și jumătate de închisoare după ce și-a bătut mama. Prin decizia instanței, el avea interdicția de a se apropia de casa mamei la ieșirea din Penitenciar. Cu toate acestea, când a ieșit din închisoare a mers direct spre casă, însă polițiștii au mers pe urmele sale și l-au ridicat pentru încălcarea ordinului de protecție.

Sentința pronunțată de Judecătoria Săveni nu este definitivă.

Solutia pe scurt:

În temeiul dispoziţiilor art.396 alin.1, 2 Cod procedură penală, raportat la art.47 alin.1 din Legea nr.217/2003, republicată, art.41 Cod penal, condamnă inculpatul Ungureanu Toader Irinel, …, la pedeapsa de 2 (doi) ani închisoare, în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) şi (5) lit. a) şi b) şi dispuse prin ordinul de protecţie.

În temeiul art. 67 Cod penal raportat la art. 66 alin. 1 Cod penal, aplică inculpatului Ungureanu Toader Irinel pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n Cod penal, respectiv dreptul de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Ungureanu Antoneta sau de a se apropia de aceasta, la o distanţă mai mică de 200 m, pe o perioadă de 2 (doi) ani, ce se va executa conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

În temeiul art. 65 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b şi n Cod Penal, aplică inculpatului Ungureanu Toader Irinel pedeapsa accesorie a interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat şi dreptul de a comunica cu persoana vătămată Ungureanu Antoneta sau de a se apropia de aceasta, la o distanţă mai mică de 200 m.

În temeiul dispoziţiilor art. 404 alin. 4 lit. a Cod de procedură penală şi art. 72 alin. 1 Cod penal, va deduce din pedeapsa aplicată inculpatului Ungureanu Toader Irinel durata reţinerii şi arestării preventive în cauză începând cu data de 24.03.2023 la zi. În temeiul art. 399 alin.1 Cod procedură penală menţine starea de arest preventiv a inculpatului Ungureanu Toader Irinel dispusă prin Încheierea nr. 1/UP din data de 25 martie 2023, pronunţată în dosarul nr. 664/297/2023 al Judecătoriei Săveni. Conform art. 399 alin.4 Cod procedură penală hotărârea pronunţată cu privire la măsura preventivă este executorie.

În temeiul art. 274 alin.2 Cod procedură penală obligă inculpatul Ungureanu Toader Irinel la plata sumei de 600 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 300 lei cheltuieli efectuate în cursul urmăririi penale. În temeiul art. 275 alin. 1 şi 2 Cod procedură penală, onorariul avocatului din oficiu în sumă 1662 lei, pentru avocat Andronache Magda, conform delegaţiei pentru asistenţă judiciară obligatorie nr.147 din 27.04.2023, se va avansa din fondurile Ministerului Justiţiei şi rămâne în sarcina statului, conform art. 275 alin.6 Cod procedură penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 25.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre  224/2023  25.07.2023

Două femei din Botoșani au furat 1,6 milioane de lei de la o instituție de credit. Modul de operare te lasă fără cuvinte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *