O bătrână din Botoşani a mers kilometri întregi pentru a cere ajutorul unui poliţist. Viaţa ei era ameninţată

,,Sunteți singura mea speranță, vă rog să mă ajutați!”. Sunt vorbele unei bătrâne care, în ciuda vârstei, a străbătut zeci de kilometri pentru a ajunge a discuta cu un poliţist din Botoşani în care avea încredere. Și nu a dezamagit-o, pentru că în momentul în care a auzit care este temerea acesteia, şeful Secţiei de Poliţie Rurală 9, Constantin Roman, a făcut tot ce i-a stat în putință, pentru a o proteja pe femeia de 70 de ani.

Bătrânei îi era teamă că fiul său, care se afla încă în închisoare pentru faptul că o bătuse în urmă cu aproximativ trei ani, urmează să se elibereze și își va pune în aplicare amenințările pe care i le adresase cand a fost încarcerat.

Ofiţerul de poliţie a demarat toate procedurile pentru a obține un ordin de protecție, înainte ca botoşăneanul să fie eliberat din penitenciar, reușind acest lucru, cu suficient timp înainte, pentru a i se aduce la cunoștință faptul că nu are voie să se apropie de mama lui.

Apoi, i-a recomandat bătrânei să plece câteva zile de acasă.

Exact cum se așteptau, după eliberarea din penitenciar, deși avea un loc în care să stea, polițiștii l-au găsit pe acesta in curtea locuinței mamei sale.

S-a întors după gratii la câteva ore după ce a fost eliberat din Penitenciar

Un bărbat din Botoșani s-a întors după gratii la câteva ore după ce a fost eliberat din Penitenciar. Botoșăneanul, în vârstă de 44 de ani, a fost arestat preventiv, sâmbătă, după ce, la scurt timp după punerea în libertate, s-a întors acasă la mama sa, deși nu avea voie să facă acest lucru.

Toader Irinel Ungureanu, din Vorniceni, fusese condamnat, în iunie 2021, la doi ani și jumătate de închisoare după ce și-a bătut mama. Prin decizia instanței, el avea interdicția de a se apropia de casa mamei la ieșirea din Penitenciar. Cu toate acestea, când a ieșit zilele trecute din închisoare a mers direct spre casă, însă polițiștii au mers pe urmele sale și l-au ridicat pentru încălcarea ordinului de protecție.

Judecătoria Săveni a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele său.

Solutia pe scurt:

În baza art. 226 C.proc.pen. raportat la art. 202 alin. 1 şi 3 C.proc.pen., admite propunerea de arestare preventivă, formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni, cu privire la inculpatul Ungureanu Toader Irinel. În temeiul art. 202 alin.1, alin.3 şi alin. 4 lit. e) C.proc.pen. coroborat cu art. 223 alin. 2 C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Ungureanu Toader Irinel, …, cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecţie a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 38 alin. (1), (4) şi (5) lit. a) şi b) şi dispuse prin ordinul de protecţie, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 47 alin. (1) din Legea 217/2003, cu aplicarea articolului 41 alineatul 1 din Codul Penal, pe o durată de 30 de zile, începând de la data de 25.03.2023 şi până la data de 23.04.2023, inclusiv. În baza art. 230 alin. 1 C.proc. pen., dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia.

În temeiul art. 272 Cod Procedură Penală, stabileşte onorariul cuvenit avocatului Diaconescu Daniela (delegaţie de asistenţă judiciară obligatorie din data de 25.03.2023), desemnat din oficiu pentru inculpatul Ungureanu Toader Irinel, în sumă de 680 lei, care se avansează din Fondul Ministerului Justiţiei, în favoarea Baroului Botoşani. Executorie în condiţiile art. 204, alin. (3) Cod Procedură Penală. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare, pentru inculpat şi reprezentantul Ministerului Public. Eventuala contestaţie se depune la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a pronunţat încheierea atacată. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 25 martie 2023, ora 13:45, în prezenţa inculpatului reţinut, a avocatului din oficiu şi a reprezentantului Ministerului Public.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *