Un botoșănean a fost „ușurat” de 400 de lei după un gest scârbos făcut în Centrul Istoric

Un botoșănean a fost „ușurat” de 400 de lei după un gest scârbos făcut pe o stradă din municipiul reședință de județ. Omul  fost surprins în după-amiaz zilei de 21 iulie, de polițiștii locali, în timp ce își  satisfăcea nevoile fiziologice într-un loc public.

Bărbatul era în Centrul Istoric, iar pentru fapta sa a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 400 lei.

În intervalul 21-23 iulie 2023, polițiștii locali au continuat acțiunile de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza municipiului Botoșani. Misiunile polițiștilor locali s-au desfășurat cu precădere în zonele intens circulate – Pietonal Unirii, parcuri, piețe, dar și Centru Istoric, și au vizat prevenirea și combaterea faptelor antisociale în vederea asigurării unui climat social civilizat.

Cerșetori și scandalagii, amendați de polițiștii locali

Astfel în perioada amintită, a fost aplicat un număr de 53 sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 7.500 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 – pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legea 54/2012 – legea picnicului, dar și ale unor prevederi aprobate la nivelul municipiului Botoșani.
Pentru fapte de tulburare a liniștii publice, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila publicului, polițiștii locali au aplicat un număr de 17 sancțiuni.

Înscrie-te la o școală profesională în învățământul dual din Botoșani! Înveți o meserie, primești bani lunar și un loc de muncă la finalul studiilor! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *